Categorii
Blog

Culori pentru exterior

Ce culori pentru exterior aleg la noua casa sau renovare? Este o decizie foarte importantă. Trebuie sa fim foarte atenți când selectăm culori pentru exterior, deoarece rezultatul final este cel mai vizibil aspect al clădirii . Există o mulțime de culori disponibile pe piață. Arhitecții au o abilitate specială de a asorta culorile. Dar nu toată lumea își permite sa angajeze un arhitect. Cu toate acestea, dacă utilizați un serviciu de vizualizare 3D, aceste va face alegerea potrivita. Dacă nu aveți nimic din cele de mai sus, nu vă faceți griji. În acest articol, vom vorbi despre culorile potrivite pentru exteriorul casei dvs.

Culori pentru exterior-alb

Ce este culoarea?

” Se numește culoare percepția de către ochi a uneia sau a mai multor frecvențe (sau lungimi de undă) de lumină. În cazul oamenilor această percepție provine din abilitatea ochiului de a distinge câteva (de obicei trei) analize filtrate diferite ale aceleiași imagini. Percepția culorii este influențată de biologie (de ex. unii oameni se nasc văzând culorile diferit, alții nu le percep deloc, vezi daltonism), de evoluția aceluiași observator sau și de culorile aflate în imediata apropiere a celei percepute (aceasta fiind explicația multor iluzii optice).”

Sursa Wikipedia

Care sunt cele mai populare culori pentru exteriorul casei

Gri
Când alegem culori pentru exterior, gri este o alegere potrivită. Se poate folosi și pentru interior. Se poate folosi un gri deschis pe peretele exterior ce are jgheaburi și țevi gri închis. Ușa de la intrare de culoare galbenă sau albastră este cea mai bună opțiune pentru niște pereți gri.. Acesta este un stil modern cu o durabilitate mare în timp.

Culori pentru exetrior-gri
Intrare de culoare gri

Bej
Este culoarea cu aspect natural care se folosește la exterior. Culoarea albă este o culoare complementara cu cea bej pentru aplicarea ornamentelor, obloanelor și ușilor. Roșu este o altă culoare potrivită pentru uși sau balustradă.

Maro
Dacă sunteți în căutarea casei rustice, maro este culoarea perfectă. Maro închis și maro deschis vor da un aspect natural casei. Verde închis sau roșu aprins sunt o opțiuni de combinat cu maro. Cu toate acestea, ușile și balustradele din lemn sau de culoarea lemnului vor da un aspect rustic casei.

Alb
Culoarea albă va oferi o vedere curată și elegantă pentru casele minimaliste . Dacă îți place să te joci cu culorile, negru și gri închis este cea mai bună combinație de culori cu alb. În casa de culoare albă, puteți adăuga și o ușă la intrare de culoare gri închis.

Verde
Culoarea verde deschis este o nouă tendință de culoare pentru pereții exteriori. Culorile gri și alb sunt cele mai bune culori ce se pot combina cu verde.

Albastru marin și roșu sunt culori foarte bune pentru exterior. Culorile se combina foarte bine cu alb și gri deschis. Și oferă un aspect îndrăzneț casei tale.

Culori pentru exterior-diverse nuante
Case de culori diferite

Cum să alegeți culorile pentru exterior ?

Vom discuta în continuare despre culori și combinațiile lor cele mai reușite.

Stabiliți tot ceea ce trebuie vopsit
Ca sa alegeți cea mai bună culoare pentru exterior, luați în calcul mai întâi toate elementele și zonele care vor trebui vopsite atunci când vă gândiți la culoarea exterioara a casei. Astea trebuie să includă acoperiș, uși, ferestre, piatra de pe alei, etc. Apoi, uită-te la casa ta și verifică cum se vede. Are un aspect proaspăt? Trebuie schimbat ceva? Vrei ceva nou?

Luați în considerare vederea arhitecturală a casei dvs.
Dacă ai o casă cu aspect tradițional , trebuie să folosești culori naturale pentru casa ta. Multe companii producătoare de vopsele au o paletă larga de culori și o puteți alege pe cea mai bună. Pentru o casă modernă, culorile gri și alb vor fi cele mai potrivite.

Ce efect vizual vrei?
În pictura exterioară, trebuie să ne concentrăm pe trei părți majore:

 • Culoarea peretelui ca o culoare a câmpului.
 • Culoarea ușii și ferestrelor cu o culoare accentuata.
 • Culoarea tocurilor ușilor și ferestrelor cu o culoare de finisare.
Culorile ca efect vizual al casei
Efect vizual al casei

Cum vă afectează culorile dimensiunea casei ?

Dacă casa ta este mică, o poți face să pară mai mare folosind culori. Folosiți culori deschise pentru aceasta. O reflectare excelentă a culorilor deschise vor face casa să pară mai mare decât este în realitate. Alege bej, alb ivoriu (culoarea fildeșului), alb ca laptele și gri pentru o nuanță pastelată.
Elementele arhitecturale (ușile, ferestrele, grinzile și pardoseala) trebuie sa evidențieze aceste culori pentru că va face o vedere excentrica asupra casei tale.

Cele mai bune idei de culori pentru exterior la o casă mică

Pentru casele mici, culorile albastru și alb sunt cea mai bună alegere. făcându-le să pară mai mari. Atunci când aplicați culoarea albă pe ușă, fereastră și rame, aspectul casei iese în evidență. Albastrul arată fin detaliile.

Alb-negru
Este o combinație familiară de utilizat peste tot. Folosiți culoarea albă pentru întreg iar ușile, ferestrele și obloanele pot fi vopsite cu negru. Aplicați negrul și pe acoperiș. Culoarea neagră absoarbe toate culorile din lumina soarelui și oferă protecție ultravioletă . Dacă negrul vi se pare prea întunecat, aveți opțiunea gri închis.

Maro și cafeniu
Culorile maro și cafeniu sunt cele mai bune combinații de culori care sunt subtile și nu se demodează. Folosiți culoarea deschisă sau naturală pentru a da un aspect mai mare casei. Aceste culori nu reduc dimensiunea casei.

Ce culori te fac sa te simți fericit?

Culorile roșu, portocaliu și galben sunt identificate ca niște culori calde. Culorile calde dau o senzația de fericire, optimism și energie. Cu toate acestea, culorile roșu, portocaliu și galben pot avea, de asemenea, un efect care atrage atenția.
Verde, albastru și violet sunt culori reci. Culorile reci sunt, de obicei, relaxante, dar pot exprima tristețe.
La fel ca galben, portocaliu, roz și roșu, culorile strălucitoare sunt culori care ne fac fericiți. Culorile piersică, roz deschis și liliac pot avea, de asemenea, un efect înălțător asupra dispoziției tale. Culorile mai strălucitoare și mai deschise te vor face sa te simți mai fericit.
Culorile negru și gri închis sunt culori triste în paleta de culori.
Iată câteva culori și influenta lor asupra noastră:

 • Roșu – pasionat și energizant
 • Portocaliu – energizant și entuziast
 • Galben – fericit și spontan
 • Verde – optimism și revigorare
 • Albastru – sigur și relaxat
 • Violet – creativ
 • Roz – jucăuș și romantic
 • Maro – cu picioarele pe pământ
 • Negru – sofisticat și serios
 • Alb – pur, proaspăt și curat
 • Gri – serios și profesionist

Iată și procentual cât de atractive sunt culorile pentru ochiul uman. Este foarte important atunci când selectăm culorile pentru exteriorul casei.

Verde – 20,30%
Albastru deschis – 16,90%
Hazel – 16,00%
Albastru închis – 15,20%
Gri – 10,90%
Mierea – 7,90%
Ametist – 6,90%
Maro – 5,90%

Conform celor de mai sus, ochiul uman este cel mai sensibil la culoarea verde. Albul este culoarea care reflecta cel mai mult lumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *