Categorii
Blog

Centrala Termica Scoate Sunete Ciudate?

Cuprins

Centrala Termica Scoate Sunete Ciudate?

Ultimate Ghiduri de încălzire Ghiduri de cumpărare pentru încălzire

Cum să ghidezi

Cum să rezolvați un sistem de încălzire centrală zgomotos

Ce cauzează un sistem de încălzire centrală zgomotos?
Ce este acel zgomot îngrozitor?
Ai un cazan zgomotos?
Cum să opriți un cazan zgomotos
Cum să preveniți un cazan zgomotos
Țevile tale se lovesc?
De ce sistemul meu de încălzire gâlgâie?
De ce încălzirea mea centrală produce zgomot?
De ce este bâzâitul meu de încălzire centrală?
De ce încălzirea mea centrală scoate un sunet?
Zgomotul pompei de încălzire centrală
Păstrați-vă calmul și continuați încălzirea
Noroc de vindecare a încălzirii centrale zgomotoase!
Ce cauzează un sistem de încălzire centrală zgomotos?

Un sistem de încălzire centrală zgomotos poate fi cauzat de mai multe lucruri, multe dintre care le puteți repara singur.

În acest ghid. Voi acoperi o mulțime de sunete diferite pe care le pot produce cazanul, conductele, radiatoarele sau sistemul de încălzire centrală și vă vor ajuta să vindecați o serie de probleme zgomotoase de încălzire centrală.

Centrala Termica Scoate Sunete Ciudate?
Centrala Termica Scoate Sunete Ciudate?

 

Deci, dacă încălzirea dvs. este –

  • Gâlgâind
  • Atingând
  • Bâzâit
  • Scârțâind
  • Dând clic
  • Bătând

– hai să ne scufundăm chiar și să vindecăm acea centrală zgomotoasă!

Ce este acel zgomot îngrozitor?

Majoritatea componentelor care alcătuiesc sistemul dvs. de încălzire centrală sunt fabricate din metal, iar metalul – după cum probabil știți deja – se va extinde și se va contracta pe măsură ce se încălzește și se răcește.

Așadar, s-ar putea ca sunetele pe care le auziți de încălzirea centrală să fie cauzate doar de acel proces natural.

Deoarece conductele scârțâie și gemu, pe măsură ce se extinde și se contractă, poate fi ceva cu care te obișnuiești – dar dacă încălzirea centrală produce zgomote ciudate, este bine să nu o ignori.

Cauzele mai grave ale încălzirii centrale enervante și puternice ar trebui să fie complet investigate și reparate de un instalator calificat, cel mai rău scenariu fiind acela că trebuie să vă despărțiți de puțini bani pentru a le rezolva.

Dar aici, la BestHeating, ne place să vă oferim instrumentele pentru a remedia lucrurile dvs. – astfel, acest ghid este conceput pentru a vă ajuta să identificați cele mai frecvente cauze ale sistemelor de încălzire zgomotoase, pentru a vă ajuta să rezolvați problemele fără a fi nevoie să împrăștiați banii pe scumpe. facturile de reparații.

Ai un cazan zgomotos?

Cazanele produc deseori zgomote, așa că de cele mai multe ori este perfect normal să aveți un cazan zgomotos.

Dar, dacă credeți că cazanul dvs. face zgomot mai puternic și mai neobișnuit, atunci cel mai bine este să îl verificați și să faceți unele ajustări.

Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca să opriți cazanul să facă zgomot.

Dacă aveți un sistem convențional, există șansa ca micul rezervor de încălzire F&E (în mod normal în mansardă) să fie uscat și să atragă aer în sistem. Acest lucru va avea ca rezultat un sistem zgomotos înainte de a se opri în cele din urmă. Dacă găsiți că rezervorul F&E este uscat, verificați dacă supapa cu bilă nu este blocată în poziția ridicată. Pur și simplu mutați brațul în sus și în jos și asta ar trebui să înceapă fluxul de apă înapoi în rezervor. Dacă acest lucru nu permite apei să treacă, atunci ar putea fi necesară înlocuirea supapei cu bilă.

Cum să opriți un cazan zgomotos

ELIMINAȚI LIMESCALE

Dacă aveți un cazan zgomotos – de exemplu, dacă sună ca un fierbător de fierbere – poate fi un semn că calcarul s-a acumulat în schimbătorul de căldură al cazanului.

Calcarul se instalează și restricționează fluxul de apă. Deci, apa prinsă în interiorul schimbătorului de căldură devine prea fierbinte.

Pe măsură ce apa începe să fiarbă, să se aburească și să se extindă, cazanul face un zgomot de fierbere similar cu un fierbător de fluierat. Acest lucru este destul de comun în sistemele de încălzire mai vechi.

Pentru a elimina această scară în exces, un detartraj poate fi adăugat în rezervorul de alimentare și de expansiune.

După ce i-ați permis să se deplaseze în jurul sistemului, ar trebui să spălați încălzirea centrală cu apă curată și să adăugați un inhibitor de radiator, pentru a ajuta la prevenirea coroziunii.

Îndepărtarea acumulării de calcar nu numai că va opri cazanul să facă zgomot, dar va îmbunătăți și durata de viață și eficiența cazanului, permițând apei să treacă mai ușor prin sistem.

VERIFICAȚI DEBITUL

Un cazan zgomotos poate fi, de asemenea, cauzat de un debit scăzut de apă în sistem. Cazanele moderne pe gaz – și este important să știți acest lucru – necesită un debit special pentru a funcționa corect.

Asigurându-vă că acest lucru este corect vă va ajuta să diagnosticați problema și să vă opriți gorgănitul cazanului.

Ar trebui să puteți găsi debitul necesar în manualul cazanului sau, dacă vă blocați cu adevărat, puteți contacta producătorul și îi puteți determina să vă furnizeze informațiile.

ÎNLĂTURAȚI Nămolul și resturile

Dacă cazanul dvs. nu este întreținut în mod regulat, este posibil să constatați că zgomotul începe să apară mai des atunci când îl porniți sau când utilizați apa fierbinte.

Poate fi, de asemenea, o idee bună să instalați un Magna curat pentru a vă ajuta să scăpați sistemul de nămol sau resturi; acestea sunt, de asemenea, bune pentru reducerea emisiilor de carbon dacă sunt prevăzute cu o supapă de purjare automată.

Cum să preveniți un cazan zgomotos

Deci, acum știți cum să abordați un cazan zgomotos – dar cum puteți preveni acumularea de calcar pentru a evita cazanul dvs. zgomotos? Vestea bună este că acest proces este chiar mai ușor decât să scapi de el.

INSTALAȚI UN SOFTENER

O modalitate de a preveni zgomotul cazanului este protejarea acestuia împotriva apei dure. Puteți instala un dedurizator de apă în apropierea sursei principale de apă. Acest lucru va schimba particulele greoaie de apă dură pentru particule sigure de sodiu pentru a preveni acumularea viitoare a calcarului.

OBȚINEȚI UN REDUCĂTOR ELECTROLITIC

De asemenea, puteți îmbunătăți calitatea apei dvs. și puteți reduce acumularea de calcar cu ajutorul unui reductor de scară electrolitic. Aceasta este o alternativă mai ieftină la un dedurizator de apă, dar totuși un mod foarte eficient de a preveni un cazan zgomotos enervant.

Țevile tale se lovesc?

Când deschizi robinetele din baie, auzi un zgomot?

Aceasta se numește „ciocănire cu apă” și poate fi cauzată de o serie de lucruri, de la conductele care nu sunt fixate corespunzător sub podele până la supraîncălzirea sau poate puțin aer în sistem.

Dacă vă puteți auzi țevile scoțând un sunet puternic, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați termostatul – fie pe perete, fie pe cazan.

Pentru a face acest lucru corect, opriți cazanul și lăsați sistemul să se răcească. Odată ce l-ați oprit pentru o vreme, reporniți încălzirea și porniți termostatul, așa cum vreți să spuneți.

Ar trebui să auziți un clic când faceți acest lucru, dar dacă nu, sunați la un inginer profesionist pentru a veni și a diagnostica problema.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale lovirii conductelor este că țevile de sub podea nu sunt fixate corect. Țevile de cupru trebuie să fie fixate corespunzător pentru a le împiedica să zgâlțâie prea mult.

O soluție simplă, care ar trebui să rezolve problema țevilor care se lovesc, este de a strânge niște pâslă în jurul fiecărei țevi sub podeaua ta. Încercați să vă concentrați pe fiecare loc în care o țeavă atinge o grindă sau o altă țeavă și înfășurați puțină pâslă în jurul ei pentru a crea o potrivire perfectă.

Dacă ați avut deja pe cineva care să se uite la asta și problema încă apare, este posibil să meritați timpul să investiți în niște conducte din plastic, care sunt mult mai flexibile și nu vor face niciodată aproape la fel de mult zgomot ca o alternativă de cupru.

De ce sistemul meu de încălzire gâlgâie?

Dacă observați un sunet gălăgitor ca un fierbător când începe să fiarbă, adesea cauza efectivă a zgomotului nu este cazanul, ci altundeva în sistemul dvs. de încălzire, cum ar fi radiatoarele sau conductele. Există câteva motive pentru care ați putea avea un radiator zgomotos sau conducte zgomotoase.

PROBLEMĂ – CUM SĂ FIXEZI UN RADIATOR Zgomotos

Cea mai frecventă cauză a unui radiator zgomotos atunci când încălzirea este pornită este aerul blocat în interiorul sistemului. Este important să remediați această problemă de îndată ce vă dați seama că există.

În afară de a avea un radiator zgomotos, un alt mod bun de a verifica dacă există aer prins este să simțiți radiatorul. Dacă se simte rece în partea de sus, dar fierbinte în partea de jos, atunci există aer prins în interior.

Căldura va avea un timp dificil să ajungă acolo unde trebuie să fie, dacă aerul îl împiedică să călătorească în anumite zone ale casei dumneavoastră – și dacă veți avea cu adevărat ghinion, este posibil ca cazanul dvs. să nu înceapă deloc și atunci veți avea cu adevărat probleme.

CE DE FĂCUT – SĂNAGEȚI RADIATORII

Puteți rezolva cu ușurință problema aerului prins în sistemul de încălzire centrală prin sângerarea radiatoarelor – urmăriți videoclipul de mai jos pentru a afla cum.

Urmați același proces pentru cum să purgați radiatoarele pe un cazan combinat.

Și consultați modul nostru de ghidare a radiatoarelor de sângerare pentru ajutor suplimentar și aprofundat.

PROBLEMA – Tevi zgomotoase

O altă cauză a gâlgâirii într-un sistem de încălzire – în special pe vreme rece – ar putea fi o țeavă de condens înghețată.

Vremea mai rece poate provoca înghețarea conductelor, oprind circulația apei prin sistem.

CE DE FĂCUT – VERIFICAȚI Tevile CONGELATE

Țeava de condens este în mod normal o țeavă albă de preaplin care se scurge către canalele din afara casei dvs. și se găsește de obicei pe un perete exterior în afara cazanului dvs.

Dacă conducta de condens este înghețată, aceasta se află în mod normal în cel mai expus punct extern – la capătul conductei și aproape de canalizare.

La fel ca în imaginea de mai sus, puteți dezgheța în mod normal o țeavă de condens în afară cu puțină apă caldă.

Folosind un recipient adecvat – cum ar fi un ulcior sau o udă – toarnă pur și simplu puțină apă caldă pe suprafața țevii pentru a o dezgheța încet și a elimina blocajul.

Asigurați-vă că NU folosiți apă clocotită, deoarece aceasta poate provoca mai mult rău decât bine și, odată ce conținutul conductei s-a drenat complet și blocajul a fost îndepărtat, reporniți cazanul.

ATENȚIE: Respectați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru a reporni cazanul și, dacă nu sunteți sigur, sunați-le.

De ce încălzirea mea centrală produce zgomot?

O atingere – sau un sunet gâlgâitor ca cel descris mai sus – ar putea fi, de asemenea, cauzată de o acumulare de calcar în conducte și radiatoare. Dacă bănuiți că aceasta este problema, utilizați un detergent neacid pentru a spăla sistemul atunci când încălzirea este oprită.

Tipul de detergent chimic de care aveți nevoie depinde de vârsta radiatoarelor și a cazanului dvs. – descoperiți cum să alegeți cel mai bun aici.

Sistemele de încălzire centrală mai vechi ar putea avea nevoie de o soluție mult mai puternică decât instalațiile mai noi, așa că nu mergeți și alegeți unul de pe raft la comerciantul instalatorului local – asigurați-vă că le întrebați care este produsul de curățat chimic cel mai potrivit pentru vârsta și starea sistemului dvs..

De ce este bâzâitul meu de încălzire centrală?

Un sunet zumzet provenit de la încălzirea dvs. ar putea însemna că elementele de încălzire din încălzitorul cu imersiune nu funcționează corect.

Mai întâi, verificați dacă termostatul funcționează corect. Dacă este, îndreptați-vă atenția către pompa de încălzire centrală; acest lucru poate fi setat prea repede și trebuie să încetinească.

Dacă credeți că este necesar, reduceți și presiunea, deoarece o setare prea ridicată poate duce la deteriorarea conductei și sunete zgomotoase.

Dacă v-ați reumplut recent sistemul de încălzire, s-ar putea să fi lăsat ușor bucla de umplere deschisă sau să fi uitat să o deconectați – întrucât așa ar trebui să se facă reglementările. Sau s-ar putea să fi lovit supapa accidental și s-ar putea să se slăbească, permițând un flux constant de apă în sistem. Asigurați-vă că verificați dacă nu este cazul.

Puteți reduce presiunea din cazan prin sângerarea caloriferelor, consultați acest infografic pentru un ghid ușor sau utilizând supapa de presiune din cazan.

De ce încălzirea mea centrală scoate un sunet?

Pe măsură ce apa din sistem se încălzește și curge prin conducte, aceasta le determină să se extindă – și să se contracte din nou odată răcite.

Dacă sub scânduri nu există suficient spațiu pentru ca acest lucru să se întâmple, atunci vor apărea zgomote.

Verificați poziția țevilor și efectuați toate reglajele necesare dacă găsiți că sunt prea aproape de grinzi sau de podele – puteți utiliza doar un ferăstrău și o dalta pentru a face mai mult spațiu.

Dacă țevile au spațiu de extindere, dar încă fac zgomot, împachetați o izolație ușoară în jurul țevii, deoarece aceasta ar trebui să ajute la limitarea mișcării și la estomparea sunetului.

Zgomotul pompei de încălzire centrală

Dacă ați epuizat toate căile de mai sus – și radiatoarele dvs. încă fac zgomot – este foarte probabil ca rădăcina problemei dvs. să fie pompa de încălzire centrală.

Pompele de încălzire zgomotoase sunt frecvente iarna, deoarece pompa de căldură intră în modul de dezghețare. Pe măsură ce supapele interne trec în modul de iarnă, pompa de căldură poate emite un zgomot care nu vă îngrijorează.

Cu toate acestea, o mulțime de probleme ale pompei de încălzire centrală sunt cauza problemelor cazanului. Dacă pompa de apă caldă nu funcționează corect, ar putea duce la un cazan zgomotos, scurgeri sau chiar oprirea radiatoarelor dvs. de a funcționa corect.

Deci, dacă credeți că există zgomote neobișnuite provenite de la pompa de încălzire, iată câteva lucruri pe care le-ați putea încerca:

1. Asigurați-vă pompa de încălzire centrală

O cauză obișnuită a unei pompe de încălzire centrală zgomotoase este vibrația centralei în sine. Dacă descoperiți că acesta este cazul, pompa de încălzire va trebui să fie fixată în poziție și puteți instala suporturi simple pentru ao face mai sigură.

Pentru o soluție rapidă, încercați să așezați ceva sub cazan, cum ar fi tampoane de cauciuc pentru a absorbi vibrațiile și a opri cazanul să facă zgomot.

2. Reglați viteza pompei de încălzire centrală

De asemenea, puteți încerca să reduceți viteza pompei de încălzire centrală. Reglarea vitezei pompei este rapidă și ușoară. Mai ales dacă aveți un model mai nou, cum ar fi o pompă de încălzire centrală Grundfos.

Aceste pompe au de obicei 3 setări de viteză. Pur și simplu apăsați comutatorul de deasupra pompei cazanului. 1 este cea mai mică viteză a pompei și 3 este cea mai rapidă.

Dar rețineți că reducerea vitezei pompei poate duce la încălzirea radiatoarelor de mult timp. Deci, dacă problema persistă, asigurați-vă că contactați profesioniștii.

3. Purgeți pompa de încălzire centrală La fel ca radiatoarele zgomotoase, o altă problemă a pompei de încălzire centrală este cauzată de blocările de aer blocate în pompă. Pentru a scoate încuietorile de aer, va trebui să purgați pompa de încălzire.

Aceasta este o treabă similară cu sângerarea unui radiator. Ar trebui să găsiți șurubul de purjare a pompei pe partea pompei de încălzire.

Întoarceți șurubul de căldură al pompei la jumătatea drumului și lăsați încet aerul să iasă. Fii pregătit pentru scurgeri de apă și ține un prosop de ceai la îndemână.

4. Verificați ventilatorul pompei de căldură Pompa dvs. de căldură scoate un zgomot puternic ca un metal care bate împreună? Adesea cauza acestui zgomot este că ventilatorul pompei de căldură lovește ceva ce nu ar trebui să fie în interiorul unității.

Pentru a verifica dacă acesta este cazul, asigurați-vă că pompa cazanului este oprită și verificați paletele ventilatorului. S-ar putea să constatați că există o componentă slăbită care atinge lamele, ceea ce face ca pompa de căldură să facă zgomot.

Păstrați-vă calmul și continuați încălzirea

Dacă cazanul dvs. fierbe sau radiatoarele dvs. emit zgomote puternice, nu vă panicați.

Pentru a asigura siguranța și eficiența, toate cazanele și încălzitoarele de apă menajere sunt dotate cu dispozitive de siguranță încorporate:

Supape de siguranță Dacă presiunea internă a cazanului devine prea mare, supapa de siguranță eliberează automat presiunea pentru a opri sistemul să explodeze.

Întreruperea combustibilului cu apă scăzută Dacă apa din cazan scade sub un nivel sigur, acest dispozitiv va opri sursa de combustibil sau căldură. Deci cazanul se va opri automat. Acest lucru împiedică supraîncălzirea cazanului.

Protejați-vă dispozitivele de siguranță Chiar și dispozitivele dvs. de siguranță au nevoie de puțină protecție pentru a se asigura că funcționează corect. Astfel de probleme, cum ar fi coroziunea, fluxul restrâns de apă și acumularea de nămol și solzi pot interfera cu dispozitivele de siguranță ale cazanului.

Deci, asigurați-vă că urmați pașii pe care i-am menționat pentru a elimina și preveni calcarul. Operatorul cazanului dvs. ar trebui să verifice întotdeauna dacă dispozitivele de siguranță funcționează corect atunci când cazanul este întreținut.

Noroc de vindecare a încălzirii centrale zgomotoase!

De obicei, există o soluție simplă la zgomotul provenit de la cazanul sau radiatoarele dvs., dar dacă aveți dubii, sunați un inginer local și cereți sfaturi cu privire la instalarea radiatorului sau a cazanului.

Dacă ați avut ceva succes cu aceste sfaturi și ați reușit să vă vindecați încălzirea centrală zgomotoasă, nu uitați să lăsați un comentariu și să ne spuneți totul despre asta – nu știți niciodată, s-ar putea să ajutați pe altcineva cu problema lor.

Pentru mai mult ajutor, sfaturi și informații despre multe probleme de încălzire, vizitați-ne pe Instagram, Facebook, Twitter și Pinterest.

Lui John îi place să citească bloguri de design și să aducă aceste idei în Centrul de consiliere în stilul său inimitabil. Când nu scrie o copie, îl veți contacta cu experți din industrie pentru a primi cele mai recente noutăți despre încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *